Finkers zingt op gala 50 jaar André van Duin

  • Gepubliceerd op 5 jaar geleden

    Herman Finkers

    Looptijd: 08:17

    2014 | Vanuit het Beatrixtheater te Utrecht presenteert Ivo Niehe een speciaal gala rondom het 50 jarig jubileum van André van Duin. Een van de gasten is Herman Finkers, die zijn nummer 'Daarboven in de hemel' ten gehore brengt.

Gardureth
Gardureth

Er is geen mooiere komiek dan Herman, veel anders dan andre, die de komiek zelve is. ;-) Herman Bedankt!

Jaar geleden
Theo Lockefeer
Theo Lockefeer

natuurlijk mag Herman de wetenschap in twijfel trekken (dat mag per slot niet met ¨het geloof¨) maar de logica in deze tekst ontgaat mij volledig. Herman neem svp eens contact op met jouw lieve heer en vraag hem eens waarom er elk jaar 6,5 miljoen kinderen hun 5e levensjaar niet halen. als het gebit van god nog goed is zal ie ongetwijfeld met zijn (?) mond vol tanden staan.

4 jaar geleden
Pasquale
Pasquale

Ik ben niet gelovig, maar ik vind dit zo'n cliché argument. Er van uitgaande dat een God ons heeft geschapen, dan heeft hij ons ook een eigen vrije wil gegeven en ons losgelaten op de aarde. Zie het resultaat van deze vrijheid om je heen! Je zou een argument hebben als je vraagt waarom God niet ingrijpt, maar daar heb ik geen antwoord op. Wellicht dacht hij, "bekijk het maar ik zoek wel een andere planeet."

8 maanden geleden
Aard Appel
Aard Appel

Wij mensen hebben ons van God afgekeerd, dus zou het erg hypocriet zijn om God de schuld te geven van alle ellende.

10 maanden geleden
Co Starring
Co Starring

Joris Vroegindeweij Ik denk dat je God eerder mag verwijten niet in te grijpen bij leed dat door mensen veroorzaakt wordt. Als je gelooft dat God de wereld gemaakt heeft zou hij toch in gaan grijpen als anderen zijn prachtige schepping verneuken. Als ik iets moois maak en ienand anders maakt dat willens en wetens kapot gaat hij of zij daar niet mee weg komen. Goden worden door de hun volgende gelovigen altijd aangeduid als zijnde 'zeer machtig'. Het vuile werk ( bijvoorbeeld het nemen van wraak na beledigen van de god in kwestie) moet echter altijd door stervelingen namens die god worden uigevoerd. Komt op mij niet als erg machtig over.

2 jaar geleden
Joris Vroegindeweij
Joris Vroegindeweij

Theo Lockefeer Mooie commentaren. Interessant! Maar het is wel zo dat als je God de schuld geeft van alle slechte dingen in de wereld omdat Hij daar volgens jou verantwoordelijk voor is, moet je God ook de schuld geven van al het goede wat er in de wereld gebeurt natuurlijk.

2 jaar geleden
Olav van Gerven
Olav van Gerven

Tja Theo daar heb je natuurlijk wel gelijk. Waarom? Nu, misschien omdat het de rest van de mensen zo moeilijk valt dat te doen, wat God eigenlijk verlangt. Op elkaar letten, voor elkaar zorgen, delen wat we hebben enz. Natuurlijk is het makkelijker zijn bestaan te bewijfelen dan om zijn bestaan te accepteren en de consequenties eruit te trekken. In het laatste geval sta "ik" niet meer op de eerste plaats, maar "jij". Dan gaat het er niet om of ik mijn tweede of derde vakantie dit jaar boek, maar of ik dat geld misschien kan delen met iemand die vanmorgen niet weet, wat zijn kinderen vanavond moeten eten. Finkers zegt, bij andere gelegenheid (in het klooster) dat "niet God met ons lijdt, maar wij veel meer met Hem..." Dus het leed wat we zien, is het leed dat God wedervaart en daar zouden we, aldus Finkers in "De Verwondering", als Dank daarvoor, dat het ons zo goed gaat iets kunnen doen voor God om Zijn leed te verminderen. Hij, FInkers dus, vergelijkt dat met een liefdesrelatie, waar je uit liefde iets voor iemand doet (of laat). Maar ja, wie dus niet in God gelooft, kan ook nooit vanuit die Liefdesrelatie handelen. Zou best wel eens die kinderen die als argument tegen God gebruikt worden kunnen verklaren.

3 jaar geleden
Superpiair1
Superpiair1

En zo eer je nu de mensen die er niet meer zijn en toch veel betekent heeft voor iemand

4 jaar geleden
Miriam Geurts
Miriam Geurts

4 jaar geleden
Anne van Tony
Anne van Tony

Andre is duidelijk ontroerd, maar houdt zich knap in

5 jaar geleden
Simone Westerop
Simone Westerop

ben er stil van

5 jaar geleden
Daan Bruijnen
Daan Bruijnen

Wat een mooi nummer, prachtig en ingetogen uitgevoerd. 

5 jaar geleden
ommen7731
ommen7731

HERMAN, wat geweldig gedaan en wat een tekstinhoud, eerst dacht ik waar gaat dit naartoe.  "de uitleg" dan de overgang wanneer het plaatje verschijnt  van de fam van Duin. Ja dan kom je binnen, weet zeker dat er veel mensen door geraakt waren in de huiskamer. Zelfs Andre was geroerd ! Laat ik het met mijn eigen  woorden zeggen, het kwam mijn oorschelp binnen en ging daar een eigen leven leiden, de rillingen gingen over mijn rug en werd als heel iets prettigs en aangenaam ervaren. Dan is er maar een conclusie, dat het wel heel goed en mooi moet zijn ! Het was op die avond voor mij  wel een hoogte punt !! groetjes lambert. 

5 jaar geleden
Jan Kees den Hartog
Jan Kees den Hartog

Ik was er ook die avond. Wat een fantastische paar minuten! Een absoluut hoogtepunt!

2 jaar geleden

Volgende

Herman Finkers in College Tour

49:47

Herman Finkers in College Tour

Herman Finkers

Weergaven 393K

Herman Finkers | Carnaval in Twente

06:45

Herman Finkers | Carnaval in Twente

Herman Finkers

Weergaven 932K

André Rieu & Benny Neyman - Ode To Maastricht

07:19

André van Duin - Op visite bij Ron Brandsteder

06:43

Revealing Our Secrets...You weren't meant to see this!

4:48

SUPERBABIES: The Superhero Movie of Your Nightmares

29:26

Weirdly Preachy Instagram Comics

23:22

Weirdly Preachy Instagram Comics

Jarvis Johnson

Weergaven 626K